Powstawanie osadów mineralnych tzw. kamienia wodnego, jest normalną rzeczą w przypadku powierzchni mających kontakt z wodą wodociągową. Przy powszechnie stosowanej wodzie, przy ciągłym jej przepływie, przyrost kamienia wodnego odbywa się w średnim tempie 2-5mm w skali roku.Zasadniczy wpływ ma tutaj twardość wody - im twardsza woda, tym większe gromadzenia się osadów mineralnych. W celu zminimalizowania tego efektu i ochrony urządzeń kuchennych np. zmywarek, stosuje się środki zmiękczające wodę.Bardzo ważne jest stosowanie preparatów rozpuszczających osady wapienne kamienia wodnego, zanim te na stałe połączą się z powierzchnią sprzętu kuchennego.W celu profilaktyki i gruntownego czyszczenia zanieczyszczeń z kamienia i rdzy polecamy preparaty dostępne na naszej stronie.
FORLUX NG 501 STONE REMOVER 5L
FORLUX NOE 101 1L
KIEHL VINOXIN 500ml
KIEHL VINOX-MATIC 10L (11,5kg)
DIX PROFESSIONAL KAMIEŃ I RDZA 500ml
VOIGT H693 5L
VOIGT H630 5L
CLINEX DESTONER 5L
Menu