Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
Everclear jest wodnym antypoślizgowym środkiem do pielęgnacji lakierowanych parkietów i innych podłóg drewnianych, lakierowanego korka (zamknięte pory), PCV i linoleum. Aby Everclear mógł być zastosowany, warstwa lakieru musi być wystarczająco szczelna. Jeżeli podłoga ma jakieś uszkodzenia, istnieje niebezpieczeństwo, że drewno może zszarzeć pod wpływem wody.Na lakierowanych podłogach drewnianych Everclear można stosować z reguły dopiero po 8-10 dniach. Im bardziej chroniona jest polakierowana podłoga w ciągu pierwszych dni, tym dłuższa jest trwałość lakieru. Najpóźniej przed pierwszym intensywniejszym użytkowaniem podłogi należy nałożyć pielęgnację zgodnie z punktem „Pierwsza i pełna pielęgnacja”.
Nie należy stosować Evercleara na podłogach olejowanych, gdyż istnieje niebezpieczeństwo wystąpienia szarych miejsc z powodu działania wody.
Sposób użycia:
Przed użyciem produkt dobrze wstrząsnać.
Pierwsza i pełna pielęgnacja:
Nierozcieńczony Everclear nanosi się równomiernie na polakierowaną podłogę drewnianą pierwszy raz po lakierowaniu lub po każdym gruntownym czyszczeniu. Prawidłowe zużycie materiału wynosi 30-40 ml/m2 (nierozcieńczony). Do nanoszenia można użyć niestrzępiących się szmatek lub tzw. łasiczki.Usuwanie Evercleara Stop bezpośrednio nałożonego na warstwę lakierniczą jest dość pracochłonne, dlatego aby ułatwić sobie pracę należy wykonać pierwszą pielęgnację rozcieńczonym Everclearem w półpołysku lub macie, a następnie nałożyć Everclear Stop.
Bieżąca pielęgnacja:
Do bieżącego pielęgnacji należy dodać do 8-10 l wody 0,2-0,3 l Evercleara i tak przygotowanym preparatem przecierać podłogę wilgotną, dobrze wyciśniętą szmatką lub padem.
Wskazówka!
Przy czyszczeniu podłogi nie używać szmat z dużą ilością wody, ponieważ mogą powstać uszkodzenia w drewnie
Stolica Polski
Twoja ocena
Polecam!!Jestem zadowolona z zakupionego płynu oraz obsługi.
Polecam. Bardzo dobry środek. Ładnie odnowił podłogi. Szybka i bezproblemowa dostawa.
Polecam. Dobry środek. parkiet nabrał wyrazu.
Menu